Teleoperaattorin nimestä tuli vihapuhetermi yhdessä maailman köyhimmistä maista – nyt nuorille suunnattu kuunnelma edistää rauhaa Etelä-Sudanissa

Vihapuhe ja valeuutiset eivät totisesti ole ongelmina mikään ensimmäisen maailman yksinoikeus. Joissakin maailman köyhimmistä maista, kuten Etelä-Sudanissa, ne ruokkivat voimakkaasti yleistä sekasortoa ja estävät osaltaan kehitystä kohti vakautta ja vaurautta.

Etelä-Sudan itsenäistyi Sudanista 2011, joka taas itsenäistyi Ison-Britannian ja Egyptin yhteishallinnosta vuonna 1956. "Nykyisen Etelä-Sudanin alueella on sodittu joka vuosikymmenellä 1950-luvulta alkaen. Itsenäistymisen jälkeen on koettu isommat aseelliset konfliktit vuosina 2013 ja 2016. Tilanne on yhä hyvin epävakaa", Achol Jok Mach taustoittaa.

Read full article here.

Kelly HoyeComment